Bouwkundige / bouwtechnische keuring

Een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring genoemd, is een visuele inspectie van een huis door een bouwkundige. De bouwkundige maakt een rapport waarin staat vermeld wat de bouwtechnische staat van het huis is of dat er achterstallig onderhoud is. Daarmee krijg jij duidelijkheid of er eventueel sprake is van geborgen gebreken. Dat is vooral nuttig als jij het huis wilt kopen. Onderaan deze pagina kun je video's van bouwkundige keuringen bekijken.

Bouwkundige keuring aanvragen bij Homekeur voor € 349

Bij Homekeur kun je een bouwkundige keuring laten uitvoeren voor € 349. Deze vergoeding geldt voor een woning met een inhoud tot 1.000 m3. Voor grotere woningen geldt per 100m3 een meerprijs van € 25 inclusief BTW. De inspecteurs van Homekeur gaan ook de ladder op en de kruipruimte in, voor zover dat mogelijk en veilig is. Vul het onderstaande formulier in.

Aanvraagformulier bouwkundige / bouwtechnische keuring

Met dit formulier kun je een bouwkundige keuring aanvragen bij Homekeur.

Logo Homekeur

Homekeur is aangesloten bij de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.

Aangeboden door Homekeur - Bouwtechnische keuringen

Verklaring Frank Rutten van Arvera

"De ingevulde gegevens worden rechtstreeks naar Homekeur verzonden. Wij ontvangen een bevestiging per email. Ik verklaar dat de door jou ingevulde gegevens niet door ons gebruikt zullen worden. We gaan je nooit ongevraagd benaderen."

Video's van Homekeur

Met deze video's krijg je een goede indruk van de werkzaamheden van de bouwkundige inspecteur van Homekeur tijdens de inspectie.

Inspectie kruipruimte

Bij de aankoop van een huis is het verstandig om de kruipruimte goed te inspecteren. Inspecteur Chris van Homekeur laat zien waar hij allemaal op let. De kruipruimte van een woning is te bereiken via een luik bij de voordeur of in de keuken. Homekeur let altijd op de aansluiting van de balken in het beton. Zijn de balken in goede staat of zijn ze verrot? Ook is het belangrijk om te weten of er veel vocht onder het huis is. Dit vocht kan optrekken naar de vloer met alle gevolgen van dien.

Inspectie keuken en toilet

De toilet en keuken zijn een van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Het is dus belangrijk dat deze technisch in orde zijn. Inspecteur Chris van Homekeur laat in deze video zien waar hij op let als hij deze ruimtes inspecteert. In een toilet is het erg belangrijk dat er goede ventilatie is. Het is immers een kleine en licht vochtige ruimte. Hier kunnen snel schimmels ontstaan als er een goede ventilatie is. In de keuken controleert Homekeur of alle apparatuur goed werkt. Ze kijken ook of alle leidingen goed doorlopen en of de afvoeren niet verstopt zitten.

Inspectie bijgebouw

Tijdens een bouwkundige keuring van het huis inspecteert Homekeur ook altijd de bijgebouwen. Bij deze keuring neemt inspecteur Chris het schuurtje in de tuin onder de loep. Veel woningen hebben in de tuin een houten of stenen schuurtje staan. Bij een stenen gebouw letten ze extra op het metselwerk en de staat van het dak. Bij oude woningen ligt hier vaak een betonnen plaat op. Vroeger kon dit, maar de laatste jaren worden deze daken vervangen door een bituum dak.

Verschil tussen bouwkundige keuring en taxatie

De bouwkundige keuring is wat anders dan de taxatie waarbij de taxateur de marktwaarde van je huis bepaalt en een taxatierapport opstelt. Overigens kan het wel voorkomen dat in het taxatierapport door de taxateur wordt vermeld dat een bouwkundige keuring aan te raden is. Dat is het geval als het achterstallig onderhoud op meer dan 10% van de waarde van je huis wordt geschat. In dat geval is de bouwkundige keuring verplicht voor je hypotheek.